Måneknuderne

Måneknuderne er ikke fysiske objekter i himmelrummet.  Det er punkterne hvor Månen krydser Solens bane på Ekliptika i nord- eller sydgående retning.  Når Månen krydser banen mens Solen er på samme sted, har vi sol- eller måneformørkelse.  Mytologisk bliver Solen eller Månen “slugt” af en drage.

Den nordlige måneknude, hvor buen vender opad og peger fremad, er dragens hoved.  Den sydlige måneknude med buen nedad og peger bagud, som en krukke eller urne,  er dragens hale.  Der hvor måneknuderne er i horoskopet i tegn og hus, kan man læse hele horoskopets indre mening – og dermed den indre mening i et menneskes liv.

I indisk astrologi hedder måneknuderne Rahu (nord) og Ketu (syd) og  spiller en betydelig rolle i horoskoptydningen.

Ketu tolkes som en samling af karmastof fra tidligere inkarnationer man bringer ind i den nuværende inkarnation fordi det er modent til forløsning. Rahu viser de muligheder man arbejder hen imod eller hvad der er ens bestemmelse i denne inkarnation.

Måneknuderne er af og til med under fødsler – som aspekt mellem forældres og børns horoskoper, som en henvisning til den karmiske forbindelse der er mellem forældre og barn. Når et barn bliver født, har det straks et horoskop og det horoskop er samtidig de aktuelle transitter til forældrenes horoskoper.

Når måneknuderne i transit bliver involveret i udfordrende aspekter til planeter og akser,  kan man forvente forandringer i de omstændigheder der har at gøre med det livsområde som måneknuderne berører.

Ikke sjældent har jeg set måneknuderne i transit aspektere ascendantaksen i horoskoper, hvor der enten er problemer i parforholdet – eller et nyt parforhold indledes. I den kollektive astrologi, dvs. begivenheder vi hører om i nyhederne, er måneknuderne påfaldende ofte i spil når der sker voldsomme og pludselige hændelser i verden.

Så man skal altså ikke undervurdere slangedragens betydning i horoskopet – den vil os noget, på godt og ondt.