Vædderen

Element –  Ild
Dynamik – Kardinal
Polaritet -Aktiv, udadvendt, yang, maskulin
Hersker –  Mars
Periode – 20. marts-19. april

En cirkel, som dyrekredsen er, har i princippet ingen begyndelse eller slutning. Det er en uendelig ring – 360 grader.   Uendelighed kan vi mennesker ikke rumme, derfor har vore lærde forfædre  skabt et startpunkt med udgangspunkt i forårsjævndøgnet hvor Solen står i 0 grader Vædder.  Vi kalder det for forårspunktet på den nordlige halvkugle, men syd for ækvator, er det efterårsjævndøgn. Det må vi ikke glemme. Alligevel betragter vi 0 grader Vædder, som det sted hvor cirklen begynder.

Så hvordan er det at være en Vædder?
Alle initiativer begynder med den første impuls, det første skridt, den første ide, den første tanke. Og det er Vædderens grundprincip, at være først.  Det er her det nye bliver til.  Væddere er handlekraftige og initiativrige  – ofte impulsive i en grad så det kan blive for meget for omgivelserne.  Som dyret, vædderen, der braser med hoved og horn forrest ind i sine modstandere, konkurrenter,  sparker den døre ind og gør sin entre med brask og bram.  Støjende og selvbevidst – her kommer jeg.  De kan virke destabiliserende og urolige, der skal konstant ske noget, så mere afdæmpede gemytter viger tilbage.

Vædderen vil gerne være den der bestemmer. Hvis andre ikke er enige og det bliver til konflikt – er det ikke sikkert at Vædderen tager kampen op.  Nej, Vædderen tager sit gode tøj og går sin vej.

Vædderen går helst sine egne veje, så må andre følge med eller lade være.