Om

Velkommen til Birgittes Verdensbillede – en blog om hvad der lige optager mig – ofte med et astrologisk islæt.  Jeg hedder Birgitte Refshauge og bor i Kongens Lyngby.

Efter mange år som pædagog tog jeg en uddannelse i organisk psykoterapi og har haft privat praksis.  Siden fandt jeg vej til jungiansk psykoanalyse og gav mig selv nogle år med inspirerende samtaler hos en psykoanalytiker.

Jeg har altid været optaget af de store filosofiske spørgsmål: “hvem er jeg”, “Hvor kommer jeg fra”, “hvorfor er jeg her”, “hvad sker der når jeg dør”… etc. etc. – meget universelle spørgsmål.

Astrologi mødte jeg første gang i midten af 1970erne som 16årig og har haft det i mit liv – on/off – lige siden.  Der har været mange pauser, og mange “aldrig mere”-perioder,  men astrologien vender altid insisterende tilbage.

I de senere år har astrologi fyldt mere og mere og jeg følger med i international astrologi takket være internettets magi. “In real life”  følger jeg spændende kurser og workshops især på  I.C. Instituttet på Østerbro i København.  Siden 2016 har jeg skrevet artikler til Horoskopbladet Stjernerne.

På trods af mange år her på kloden, har jeg stadig ikke fundet guldet eller de vises sten. Et ordsprog siger: Vejen bliver til mens du går den.  Bedst som man tror at “nu er den der” så sker der noget andet. Eller som John Lennon så fint udtrykker det: Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.

Om bloggen
At skrive er god terapi. Hensigten med bloggen er at skabe et fundererum – forhåbentlig til inspiration for andre – men især for min egen fornøjelses skyld.

Fra tid til anden kan det ske at jeg skriver om på indlæg – det er fordelen ved en blog, fremfor trykte medier. Som Heraklit, den gamle græker sagde: “alt flyder, man kan ikke stige ned i den samme flod to gange”.  Jeg kan godt lide friheden ved at kunne slette, ændre og tilføje.

Kontakt
Der er ikke kommentarfelt på indlæg, som det er almindeligt  på en blog,  men har du noget på hjerte, er du velkommen til at skrive til mig på:

  mail (at) birgitterefshauge.dk

Tak for besøget.