Om

Velkommen til Birgittes Verdensbillede – en blog om astrologi, ånd og sind, fotografier, poesi og livshistorie – eller kort sagt, om ting der optager mig.  Jeg hedder Birgitte Refshauge og bor i Kongens Lyngby.

Jeg er stor tilhænger af yoga, mindfulness, meditation og lange traveture.  Astrologi mødte jeg første gang som 16årig.  Det er en særlig passion som jeg flere gange i livet har prøvet at ryste af – men astrologien vender altid insisterende tilbage, så jeg må overgive mig.  Jeg følger spændende kurser og workshops på I.C. Instituttet på Østerbro i København og skriver artikler til Horoskopbladet Stjernerne.

Efter mange år som pædagog, et job jeg forlod pga stress da jeg var midt i 40erne, tog jeg en uddannelse i organisk psykoterapi og havde derefter privat praksis. Siden  fandt jeg vej til Jungiansk psykoanalyse og gav mig selv nogle spændende år med samtaler hos en psykoanalytiker.  Det  åbnede for drømmene  og det ubevidste –  en utroligt inspirerende og udviklende symbolverden, der passer godt til astrologisk tankegang.

På trods af godt 60 år her på kloden, har jeg stadig ikke fundet guldet eller de vises sten. Et ordsprog siger: Vejen bliver til mens du går den.  Bedst som man tror at “nu er den der” så sker der noget andet. Eller som John Lennon så fint udtrykker det: Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.

At skrive er god terapi – hensigten med bloggen, er at skabe et fundererum til inspiration for andre søgende sjæle – og ikke mindst for min egen fornøjelses skyld.

Kontakt
Har du noget på hjerte, spørgsmål til astrologien eller kommentarer til blogindlæg – er du velkommen til at skrive til mig på  mail (at) birgitterefshauge.dk

Tak for besøget.