Dyrekredstegnene

Dyrekredsen, zodiaken, danner baggrund for Solens, Månens og planeternes egenskaber og udtryksmåder.  De stjernetegn der rummer mange planeter i et fødselshoroskop, er der hvor energien er størst.  Tegn der ikke indholder himmellegemer virker også – men ikke helt så direkte.

“Hvilket stjernetegn er du født i”, spørger vi hinanden  – uanset om vi “tror” på astrologi eller ej. Det er almen viden.  Det tegn du er født i, er en angivelse af hvor Solen befandt sig på din fødselsdag. Det er det tegn tydningen af resten af horoskopet skal ses i forhold til.

Ascendanten og Månen, er mindst lige så betydningsfulde som Soltegnet. En kombineret tydning af de tre hovedfaktorer, Sol, Måne og Ascendant, fortæller noget om din personlighed.

Tegnene kategoriseres i fire elementer:  Ild, Jord, Luft, Vand. De danner indbyrdes triangler,  der  har elementet til fælles:

Ildtegn: Vædder, Løve, Skytte – og de er alle maskuline
Jordtegn: Tyr, Jomfru, Stenbuk – og de er alle feminine
Lufttegn: Tvillinger, Vægt, Vandbærer – og de er alle maskuline
Vandtegn: Krebs, Skorpion, Fisk – og de er alle feminine

Og i tre dynamikker:
Kardinal, Fast, Bevægelig, der danner kors mellem tegnene, som er en udfordrende og udviklende energi.

De kardinale tegn er Vædder, Krebs, Vægt, Stenbuk
De faste tegn er Tyr, Løve, Skorpion, Vandbærer
De bevægelige tegn er Tvilling, Jomfru, Skytte, Fisk

De feminine og maskuline tegn, har ikke noget med køn at gøre – det er modpoler der kaldes feminin, negativ pol, yin, tiltrækkende eller modtagende energi og maskulin, positiv pol, yang, frastødende eller udfarende  energi som vi kender det fra magnetfelter.

Maskulin ild og luft er udadvendt, aktiv og handlende – yang.
Feminine jord og vand er indadvendt, passiv og modtagende – yin.