Lær stjernetegnene at kende

Stjernetegnene danner baggrund for Solens, Månens og planeternes egenskaber og udtryksmåder.  De tegn der rummer mange planeter i et fødselshoroskop, er der hvor energien er størst.  Tegn der ikke indholder himmellegemer virker også – men ikke helt så direkte.

“Hvilket tegn er du født i”, spørger vi hinanden  – uanset om vi “tror” på astrologi eller ej. Det er almen viden.  Det tegn du er født i, er en angivelse af hvor Solen befandt sig på din fødselsdag. Det er det tegn tydningen af resten af horoskopet skal ses i forhold til.  Tegnet der rummer Ascendanten og Månen, er mindst lige så betydningsfulde som Solens tegn – så hvis du kender deres placering i horoskopet, kan du læse om de tegn også. Kombineret tydning af de tre hovedfaktorer, Sol, Måne og Ascendant, viser noget om din personlighed.

Tegnene kategoriseres i fire elementer:  Ild, Jord, Luft, Vand. De danner indbyrdes såkaldte stortrigoner, hvor energien er i flow fordi tegnene har elementet til fælles:

Ildtegn: Vædder, Løve, Skytte – og de er alle maskuline
Jordtegn: Tyr, Jomfru, Stenbuk – og de er alle feminine
Lufttegn: Tvillinger, Vægt, Vandbærer – og de er alle maskuline
Vandtegn: Krebs, Skorpion, Fisk – og de er alle feminine

Og i tre dynamikker: Kardinal, Fast, Bevægelig, der danner kors mellem tegnene – såkaldte storkvadrater med udfordrende energi:

De kardinale tegn: Vædder, Krebs, Vægt, Stenbuk
De faste tegn: Tyr, Løve, Skorpion, Vandbærer
De bevægelige tegn: Tvilling, Jomfru, Skytte, Fisk

De feminine og maskuline tegn, har ikke noget med køn at gøre – det er modpoler der kaldes feminin, negativ pol, yin, tiltrækkende eller modtagende energi og maskulin, positiv pol, yang, frastødende eller udfarende  energi som vi kender det fra magnetfelter.

Maskulin ild og luft er udadvendt, aktiv og handlende – yang.
Feminine jord og vand er indadvendt, passiv og modtagende – yin.

Herunder kan du klikke ind på de enkelte stjernetegn og læse en kort beskrivelse af dem.

Teksterne er ikke færdige og bliver løbende rettet og redigeret.

Vædder Tyr Tvillinger Krebs Løve Jomfru Vægt Skorpion Skytte Stenbuk Vandbærer Fisk