Astrologi

Vi behøver bare gå ud og kigge op på nattehimlen et mørkt sted på jorden, så er de der.  Planeterne,  der giver os magien og eventyret i hænde.  Fra vores jordiske synsvinkel  ser vi Sol, Måne og planeter dreje rundt om jorden. Men vi ved godt at det er Jorden og planeterne, der bevæger sig i elliptiske baner om Solen.   Det forunderlige er at vi ved at aflæse himlens sprog, kan finde vejledning til vores liv og færden.  Det hedder astrologi, læren om stjerner.

Trækker vi det hele ned på skrivebordet, får vi et todimensionelt billede af det bælte i himmelrummet omkring os, der kaldes for dyrekredsen – stjernetegnene. På baggrund af stjernetegnene finder vi planeternes positioner – og så har vi et horoskop.

Om forudsigelser.
At forudsige hændelser i fremtiden, er nok det de fleste forstår ved astrologi. Jeg mener det for  begrænset,  at tro alt er forud fastlagt, at vi ikke har en fri vilje. Og dog er der en forunderlig sammenhæng mellem det vi ser i horoskopet og vores liv og færden som mennesker.

Astrologi er, for mig at se,  et redskab til forståelse af hvordan tilværelsen   udfolder sig i et større perspektiv, set ud fra personlighed og livsoplevelse.  Vi kan se hvornår der er udfordringer og hvad det kan betyde og vi kan se tendenser og mere ubesværede perioder på forskellige livsområder. Vi kan dykke  ned i detaljer under de store linjer og beskrive de muligheder der viser sig,  ud fra den aktuelle livssituation.  Horoskopet skal tolkes i en kontekst, for at give mening – samtalen giver det liv.

For at kunne tyde et horoskop, skal man kende grundprincipperne for de enkelte elementer – en viden der har udviklet sig siden oldtiden – og forbinde dem med iagttagelse af hændelser i omgivelserne og menneskers adfærd, for derpå at kombinere de variable faktorer til noget der giver mening. Det svarer til at lære at læse noder, matematik eller sin første ABC. Når først koden er knækket, kan magien begynde. Det er et studium der aldrig holder op.

Flere mennesker er selvsagt født på samme dag, og nogle på omtrent samme tid og sted. Der vil være ligheder – og alligevel vil hvert horoskop være unikt – fordi mennesket bag er unikt.